Kalenteri

A&O:n kalenteri löytyy Työhuoneesta kohdasta Kalenteri.

Kalenterin avulla aikataulutetaan ja hallitaan opiskeluun liittyviä tapahtumia. Kalenteritapahtumia katsotaan tarpeen mukaan eri näkymistä, joten tarvittaessa nähdään joko yleiskatsaus esimerkiksi vapaiden aikojen tarkistamiseen tai tarkka näkymä esimerkiksi ryhmätyön ajankohdasta ja -paikasta. Lisäksi tulevia kalenteritapahtumia näkyy A&O:n omalla etusivulla. Kalenteri voidaan avata milloin tahansa erilliseen ikkunaan opiskeluprosessin katkeamatta.

Opettaja/ohjaaja voi käyttää kalenteria koko kurssin tiedotukseen, sillä Kurssin tapahtumat näkyvät kaikille kurssilaisille. Lisäksi opettaja/ohjaaja voi käyttää kalenteria kurssin suunnittelun apuvälineenä.

Ylläpitäjä voi käyttää kalenteria koko ympäristön tiedottamiseen.

Ryhmätyöryhmät voivat tehdä kalenteriin omia tapahtumiaan, jotka näkyvät vain ryhmän jäsenille.

Kalenterin saa avattua Työhuoneen kohdasta Kalenteri, jolloin kalenteri avautuu kuukausinäkymään. Työhuoneen Kalenri kohdassa voi myös näkyä ajankohtaisia kalenteritapahtumia. Listasta voi avata kalenterin suoraan yksittäisen tapahtuman linkistä. Esimerkiksi Viikkoharjoitukset 11.12.2005 12.00 - 11.12.2005 14:00

Kalenteritapahtuman lisääminen

Valitse kalenterista kuukausi- tai viikkonäkymä, jonka avulla saat haluamasi aikatarkkuuden. Tapahtuman lisääminen aloitetaan klikkaamalla haluamasi päivän ja kellonaijan kohdalla olevaa + -merkkiä. Tämän jälkeen sinulle avautuu näkymä, jossa määrittelet tapahtuman sisällän, keston ja näkyvyyden. Kirjoita Sisältö-kenttään kalenteritapahtuman ytimekäs kuvaus, joka näkyy kalenterissa sekä omalla etusivullasi. Kirjoita haluamasi tapahtuman Alkamisaika ja Loppumisaika. Kyseinen tapahtuma-ajankohta esitetään väripalkin avulla kalenterissa. Hyväksy lopuksi tiedot painamalla Lisää uusi kalenterimerkintä. Päivät joina lisäämäsi tapahtuma on esitetään nyt korostettuna kuukausinäkymässä ja tapahtumana näkyy kokonaisuudessaan viikkonäkymässä kalenterista erottuvan värillisen laatikon avulla. Laatikossa on tapahtuman viesti.

Kalenteritapahtuman näkyvyyden valinta

  • Valitse Näkyvyys kohdassa kenelle tapahtuma näkyy:
    • Oma kalenteri tapahtuma näkyy vain käyttäjälle itselleen.
    • Ryhmän tapahtuma näkyy vain valitun ryhmätyöryhmän jäsenille. Valittavissasi on vain ne ryhmät, joihin kuulut.
    • Kurssin tapahtuma näkyy vain valitun kurssin jäsenille. Valittavissa vain jos kuulut kurssin henkilökuntaan.
    • Yleinen (A&O:n kalenteri) tapahtuma näkyy kaikille ympäristön käyttäjille. Valittavissa vain jos olet hallinnoijana ympäristössä.

Kalenterinäkymän vaihtaminen

Kalenterinäkymiä on kahdenlaisia: kuukausi- ja viikkonäkymiä. Kalenteri on käynnistyessään kuukausinäkymässä. Kuukausinäkymästä pääsee viikkonäkymään klikkaamalla kalenteriosan vasemmasta reunasta haluttua viikkoa. Viikkonäkymästä pääsee takaisin kuukausinäkymään kalenteriosan vasemmassa yläkulmassa olevaa kuukauden nimeä klikkaamalla.

Kalenteritapahtumien muokkaus

(EI VIELÄ TOTEUTETTU)

Kalenteritapahtumien muokkaaminen ja poistaminen vaatii samat oikeudet kuin tapahtumien lisääminen. Voit muokata tapahtumaa, valitsemalla tapahtuman. Jos sinulla on oikeudet muokata tapahtumaa, näet tapahtuman tietojen alapuolella Muokkaa ja Poista linkit.
Print version |  PDF  | History: r1 | 
Topic revision: r1 - 28 Jul 2010 - 14:52:51 - PasiHaekkinen
 

TUTWiki

Copyright © by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Ideas, requests, problems regarding TUTWiki? Send feedback