Ulkopuolisten tahojen tarjoamien erilaisten sosiaalisen median palveluiden "valinnan" lisäksi haasteena on tarjota kohderyhmille juuri sitä tietoa mitä he haluavat saada ilman että heidän tarvitsee tuntea yliopiston laitosrakennetta. Eli kun kiinnostavaa sisältöä syntyy jossain laitoksen syövereissä (ja se päätyy nettiin), niin miten se saadaan kohtaamaan se tietyn kohderyhmän jäsen, jota asia kiinnostaa. Tätä voidaan edistää mahdollistamalla tietojen helppo syöttäminen muihin somekanaviin, mutta myös sivuston sisällä haasteeseen pitäisi saada ratkaisu.

Sosiaalisen median palveluissa käyttäjät voivat monesti vapaasti luokitella tuottamaansa sisältöä ja käyttäjää voidaan ohjata käyttämään samoja sanoja joita muut ovat jo käyttäneet. Lisäksi sisältöä voidaan sitoa johonkin ennalta määriteltyyn luokitukseen. Toimivan mallin löytäminen TTY:n tapauksessa siintänee toiveissa. Haasteita kuitenkin riittää. Kuinka moni esimerkiksi nyt luokittelee TTY:n sivuille lisäämäänsä sisältöä vapaiden avainsanojen avulla? Tietääkö joku suoraan jonkun hyvän luokituksen joka vastaisi TTY:n tarpeita?

Samaa ajatusmallia voisi toki soveltaa myös sisäiseen viestintään. Välillä jää hämärän peittoon, mitä muualla kampuksella saman teeman ympärillä touhutaan vai touhutaanko...

Siinäpä muutamia irtonaisia ajatuksia, kai siellä joku yhdistävä lankankin kulki...

-- MeriKailanto - 25 Oct 2011

Mikä some palvelisi parhaiten TTY:n kohderyhmien tarpeita?

Vastaus on tänään palvelu NN, mutta vuoden päästä se voi olla joku toinen. Pitäisi olla mahdollisuus elää ajassa ja tarvittaessa jättää jokin hiipuva palvelu vähemmälle päivitykselle, jotta olisi aikaa hoitaa sitä uutta merkittävämpää paremmin. Viisivuotissuunnitelman teko on tuskin kovin hyödyllistä tällä alalla.

-- AlpoVaerri - 21 Nov 2011

Yllä olikin tärkeä pointti, eli tietoa pitäisi pystyä etsimään koko yliopiston laajasta tarjonnasta vähemmän "laitossidonnaisesti". Ulkopuoliselle yliopistomme rakenne ei välttämättä aukea ihan heti. Lisäksi aito, erilaisten käyttäjäryhmien huomiointi (myös yritykset, jotka ovat kiinnostuneita vaikkapa tutkimusprojekteista tai täydennyskoulutuksesta henkilöstölleen). Toimivat ja informatiiviset www-sivut ovat parasta peeärrää..

-- HeiniAlavannesluoma - 02 Dec 2011

Kirjaudu ensin kommentoidaksesi blogiviestiä >>
Print version |  PDF  | History: r3 < r2 < r1 | 
Topic revision: r3 - 02 Dec 2011 - 11:57:29 - HeiniAlavannesluoma
 

TUTWiki

Copyright © by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Ideas, requests, problems regarding TUTWiki? Send feedback