Rekisteröityminen

A&O ohje

Käyttääkseen A&O:ta tulee käyttäjän olla rekisteröitynyt ja hyväksytty järjestelmään. Rekisteröitymiseen siirrytään A&O:n etusivulta "Olen uusi käyttäjä enkä ole vielä rekisteröitynyt" linkistä. Jos A&O:hon ei oteta enää uusia käyttäjiä, ei em. linkkiä näy ja sen paikalla on teksti "Rekisteröityminen on suljettu.".


Rekisteröidy TTY:n intra-tunnuksella Klikkaa "Aloita rekisteröityminen TTY:n intra-tunnuksella" ja seuraa ohjeita. Rekisteröitymisen yhteydessä A&O:hon siirretään henkilötietojasi TTY:n käyttäjätietojärjestelmistä. Jos TTY:n intra-tunnuksen käyttö ei ole mahdollista käyttämässäsi A&O-oppimisalustassa, "Rekisteröidy TTY:n intra-tunnuksella" kohtaa ei ole näkyvissä.


Rekisteröidy muun organisaation tunnuksella

Jos käytössäsi on HAKA-infrastruktuuriin kuuluvan organisaation (Lisätietoja:[1] ( https://haka.funet.fi/)) käyttäjätunnus (mm. Tampereen teknillinen yliopisto, Helsingin yliopisto, Teknillinen korkeakoulu, Åbo Akademi), voit rekisteröityä ja kirjautua A&O:hon käyttämällä oman organisaatiosi käyttäjätunnusta. Huom! Oman organisaation tunnuksen käyttö ei ole mahdollista käyttämässäsi A&O-oppimisalustassa, jos "Rekisteröidy muun organisaation tunnuksella" kohtaa ei ole näkyvissä.

Rekisteröityminen tehdään seuraavasti:
  1. Klikkaa "Aloita rekisteröityminen oman organisaation tunnuksella" -linkkiä.
  2. Valitse otsikon "" alla olevasta kohdasta "Oppilaitoksesi tunnus " linkki "Kirjaudu oppilaitoksesi tunnuksella".
  3. Valitse otsikon "Valitse oma organisaatiosi" alla olevan kohdan "Choose from a list" alta alasvetovalikosta oma organisaatiosi.
  4. Toimi ohjeiden mukaisesti.
  5. Päädyt A&O -ympäristön etusivulle.
A&O:n tunnus

A&O:n sisäisen tunnuksen saa täyttämällä rekisteröitymissivun lomakkeen, jossa kysytään henkilötietoja. Lomakkeen tiedoista tähdellä (*) merkityt tiedot ovat pakollisia. Etu- ja sukunimessä sallitut merkit ovat isot ja pienet kirjaimet, piste (.), tavuviiva (-) ja välilyönti ( ). Jos joku tarpeellinen kohta jää täyttämättä A&O varoittaa käyttäjää ja kehottaa korjaamaan virheen.

Täytettyäsi tarvittavat tiedot, paina Rekisteröidy-nappia. Rekisteröidy-napin painalluksella tiedot tallentuvat järjestelmään ja avautuu A&O:n sisäänkirjautumissivu, jossa sinulle kerrotaan käyttäjätunnuksesi, joka on muotoa Etunimi Sukunimi esim. teemu teekkari. Jos joku on jo rekisteröitynyt A&O:hon enne sinua samalla nimellä, on uuden käyttäjätunnuksesi lopussa numero, joka erottaa tunnuksesi aikaisemmin luodusta tunnuksesta esim. teemu teekkari1.


Rekisteröitymisen hyväksyminen

Rekisteröitymisvaiheen lopuksi saat käyttäjätunnuksen lisäksi ilmoituksen siitä onko rekisteröitymisesi hyväksytty eli onko käyttäjätunnuksesi toiminnassa.
  • Jos saat ilmoituksen "Rekisteröityminen suoritettu.", voit kirjautua käyttäjätunnuksellasi.
  • Jos saat ilmoituksen "Rekisteröitymisesi odottaa ylläpitäjän hyväksyntää", joudut odottamaan että ylläpitäjä hyväksyy rekisteröitymisesi ennen kuin käyttäjätunnuksesi toimii.
Print version |  PDF  | History: r1 | 
Topic revision: r1 - 28 Jul 2010 - 14:31:03 - PasiHaekkinen
 

TUTWiki

Copyright © by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Ideas, requests, problems regarding TUTWiki? Send feedback