Somesta ja sen käyttäjistä

Sosiaalinen media on osa tämän päivän verkkosivustoja. Valintoja on silti tehtävä. Mikä some palvelisi parhaiten TTY:n kohderyhmien tarpeita? Tuleeko some osaksi laitossivustoja?

Kun Hakuinfo uudistettiin tulevan verkkouudistuksen pilottina viime syksynä, kytkettiin mukaan TTY:n Youtube –kanava, yhteisöllinen kuvapankki Flickr ja osin Facebook. Nämä some-kilkkeet nähtiin hyviksi välineiksi kertoa potentiaalisille opiskelijoille, että TTY:llä on mahtava kampus, hyvät harrastusmahdollisuudet ja teekkarielämän kirjo on laaja.

Mitkä sosiaaliset mediat tavoittavat julkisten sivujen tärkeimmät kohderyhmät: tutkimuksesta, opetuksesta ja yritysyhteistyöstä kiinnostuneet? Mitä he seuraavat? Työn alla olevan sidosryhmätutkimuksen alustavien tulosten mukaan LinkedIn on ainakin yrityskumppaneiden suosiossa.

Ja yhtä tärkeä kysymys on mitä some-välinettä TTY:llä käytetään siten että tuoretta sisältöä syntyy? Aidosti ja pakottamatta?

Löytyykö talosta ahkeria twiittaajia? Onko Google+ koettu heti tuoreeltaan paremmaksi välineeksi kun Facebook? Google plussan hyvänä puolena pidetään sitä, että käyttäjä voi itse jakaa eri tietoja eri ryhmille. Kavereille eri päivitykset kuin työkavereille ja tutkijayhteisölle? Mielenkiintoista seurata miten kesällä lanseerattu, FB:n pahimmaksi haastajaksi tituleerattu palvelu ottaa tuulta alleen.

Verkkokonseptia mietittäessä onkin tarpeen harkita minkä välineen päälle kannattaa lähteä palveluja rakentamaan. Neljä-kolme vuotta sitten FB ei olisi ollut paletissa mukana, nyt TTY:llä on oma Facebook-sivu ja seuraajia riittää mukavasti. Entä mikä mahtaa olla in kolmen vuoden päästä?

Kolme vuotta sitten Rajapintaan rakennettiin mukaan blogit. Bloggaajat aloittivat innolla ja kiinnostavia kirjoituksia seurattiin. Bloggaajat huomasivat kuitenkin yksi toisensa jälkeen, että aktiivisen blogin ylläpitäminen työkiireiden puristuksessa oli haasteellista. Aito blogikirjoittaminen olisi vaatinut myös aikaa muiden bloggaajien seuraamiseen, linkittämistä, vuoropuheluun. Nyt Rajapinnan hiipuneet blogit on korvattu perinteisellä kolumnilla.

Tulevaisuutta pitää uskaltaa ennustaa sen verran, että kokeillaan erilaista. Korporaatioviestinnän, jos näin uskaltaa ilmaista, pitää kuitenkin valita kanavansa eikä hötkyillä aina uusimman kilkkeen perässä, hetken hurmassa. Lisäksi kaikki sosiaalinen media ei sovi organisaation viestintään vaikka se yksittäiselle ihmisen sosiaaliseen yhteydenpitoon sopisikin. Vai sopiiko?

TTY:n nettiuudistuksen projektiryhmä pohtii näitä kysymyksiä ja valintoja keskiviikon 26.10. workshopissa. Jos haluat antaa äänesi jollekin sosiaalisen median välineelle, kommentoi tähän, lähesty somessa tai sähköpostilla!

http://fi.linkedin.com/pub/merja-jaaksi/4/89a/8b8

merja.jaaksi@tut.fi

Kommentit

Ulkopuolisten tahojen tarjoamien erilaisten sosiaalisen median palveluiden "valinnan" lisäksi haasteena on tarjota kohderyhmille juuri sitä tietoa mitä he haluavat saada ilman että heidän tarvitsee tuntea yliopiston laitosrakennetta. Eli kun kiinnostavaa sisältöä syntyy jossain laitoksen syövereissä (ja se päätyy nettiin), niin miten se saadaan kohtaamaan se tietyn kohderyhmän jäsen, jota asia kiinnostaa. Tätä voidaan edistää mahdollistamalla tietojen helppo syöttäminen muihin somekanaviin, mutta myös sivuston sisällä haasteeseen pitäisi saada ratkaisu.

Sosiaalisen median palveluissa käyttäjät voivat monesti vapaasti luokitella tuottamaansa sisältöä ja käyttäjää voidaan ohjata käyttämään samoja sanoja joita muut ovat jo käyttäneet. Lisäksi sisältöä voidaan sitoa johonkin ennalta määriteltyyn luokitukseen. Toimivan mallin löytäminen TTY:n tapauksessa siintänee toiveissa. Haasteita kuitenkin riittää. Kuinka moni esimerkiksi nyt luokittelee TTY:n sivuille lisäämäänsä sisältöä vapaiden avainsanojen avulla? Tietääkö joku suoraan jonkun hyvän luokituksen joka vastaisi TTY:n tarpeita?

Samaa ajatusmallia voisi toki soveltaa myös sisäiseen viestintään. Välillä jää hämärän peittoon, mitä muualla kampuksella saman teeman ympärillä touhutaan vai touhutaanko...

Siinäpä muutamia irtonaisia ajatuksia, kai siellä joku yhdistävä lankankin kulki...

-- MeriKailanto - 25 Oct 2011

Mikä some palvelisi parhaiten TTY:n kohderyhmien tarpeita?

Vastaus on tänään palvelu NN, mutta vuoden päästä se voi olla joku toinen. Pitäisi olla mahdollisuus elää ajassa ja tarvittaessa jättää jokin hiipuva palvelu vähemmälle päivitykselle, jotta olisi aikaa hoitaa sitä uutta merkittävämpää paremmin. Viisivuotissuunnitelman teko on tuskin kovin hyödyllistä tällä alalla.

-- AlpoVaerri - 21 Nov 2011

Yllä olikin tärkeä pointti, eli tietoa pitäisi pystyä etsimään koko yliopiston laajasta tarjonnasta vähemmän "laitossidonnaisesti". Ulkopuoliselle yliopistomme rakenne ei välttämättä aukea ihan heti. Lisäksi aito, erilaisten käyttäjäryhmien huomiointi (myös yritykset, jotka ovat kiinnostuneita vaikkapa tutkimusprojekteista tai täydennyskoulutuksesta henkilöstölleen). Toimivat ja informatiiviset www-sivut ovat parasta peeärrää..

-- HeiniAlavannesluoma - 02 Dec 2011

Kirjaudu ensin kommentoidaksesi blogiviestiä >>

Print version |  PDF  | History: r2 < r1 | 
Topic revision: r2 - 25 Oct 2011 - 11:26:40 - MerjaJaaksi
 

TUTWiki

Copyright © by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Ideas, requests, problems regarding TUTWiki? Send feedback